Ik snap het
Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt Lees meer.
Snow
Wil jij in jouw vakgebied tot de beste gaan behoren? Bij Levvel word je opgeleid door onze specialisten voor jeugd en gezin. Academische kennis, praktijkkennis én ervaringskennis komen allemaal samen in jouw opleidingsplek.
Wil jij in jouw vakgebied tot de beste gaan behoren? Bij Levvel word je opgeleid door onze specialisten voor jeugd en gezin. Academische kennis, praktijkkennis én ervaringskennis komen allemaal samen in jouw opleidingsplek.

Bij Levvel kun je (een deel van) deze opleidingen volgen:

●     Profilering kinder- en jeugdpsychiater (2 jaar)
●     Psychiater (6 maanden levensloopstage kinder- en jeugdpsychiatrie)


De breedte én de diepte in

Bij Levvel maak je kennis met specialistische jeugdhulp en kinder- en jeugdpsychiatrie in de volle breedte. En met maar liefst 3 TOPGGz-afdelingen:

●        Centrum voor Trauma en gezin 
●        Complexe gedragsstoornissen en forensische jeugdpsychiatrie
●        Expertisecentrum Dwang, Angst en Tics 

Op deze TOPGGz-afdelingen zie je van dichtbij hoe hoogspecialistische zorg eruit ziet voor kinderen en jongeren met zeer ernstige, complexe of zeldzame problemen. De afdelingen houden zich naast diagnostiek en behandeling ook bezig met innovatie, wetenschappelijk onderzoek en kennisdeling.


Wanneer beginnen?

Elk half jaar (1 april en 1 oktober) stromen AIOSsen in. Het opleidingstraject begint dan met een inwerkdag voor de nieuwe AIOSsen en ANIOSsen.

Wetenschappelijk onderzoek

We doen wetenschappelijk onderzoek in nauwe samenwerking met de afdelingen kinder- en jeugdpsychiatrie van het Amsterdam UMC (professor dr. Ramón Lindauer, professor dr. Arne Popma, professor dr. Hilgo Bruining en professor dr. Lisbeth Utens). Dankzij deze samenwerking heb je mogelijkheden om wetenschappelijk onderzoek te doen in het kader van je opleiding.
 

Referaat

Tijdens je opleiding is er elke maandagochtend een referaat dat je kunt bijwonen. Het onderwerp is: van praktijk naar wetenschap en terug, of van wetenschap naar praktijk en terug. Als AIOS geef je zelf ook elk half jaar een referaat: een Critical Appraisal of a Topic (CAT). Je presenteert dan een klinische casus in een vakinhoudelijk of vakoverstijgend referaat.
 

Opleiders

Dr. Rianne Klaassen is de opleider voor de academische opleidingen. Drs. Nick Goddard is plaatsvervangend opleider.


Interesse?

Heb je vragen, wil je meer informatie, of wil je kennis maken? Neem contact op met Jolande van Buuringen, onze opleidingscoördinator kinder- en jeugdpsychiatrie.

020 890 18 85
06 407 02 332
opleiding.kjpsychiater@levvel.nl

Powered by Emply